"Ik weet altijd wat er op en rond de zaak gebeurt."

Nog steeds kent Xyclop cameraobservatie een ongekende populariteit. De betrouwbaarheid, Full HD beeldkwaliteit en installatiegemak zijn alom bekend. En dat tegen de scherpste prijs. Die ervaring heeft ook Renato Delogu, eigenaar van restaurant La Pergola. Sinds september is zijn pand beveiligd met Xyclop CCTV.

Wanneer je restaurant La Pergola binnenstapt, vergeet je even dat je in Baarle-Nassau bent. Hier dineren betekent een avond vertoeven in een authentieke Italiaanse sfeer, met puur en eerlijk eten. De ervaring en kennis van topkoks en specialisten is vertaald naar een concept wat voor iedereen betaalbaar is. Het is dan ook niet gek dat gasten van heinde en verre al 20 jaar hier graag komen.

Maar zoals bij iedere openbare gelegenheid gebeurt ook hier wel eens wat. Reden dus voor de eigenaar Renato Delogu om extra maatregelen te nemen.

‘’In augustus 2014 werd er ingebroken in het pand”, vertelt Renato. “Behalve een dure fles wijn, voor een speciale gelegenheid, is er niet veel van waarde meegenomen. De vriescel is helaas wel opengelaten waardoor de gehele voorraad weggegooid moest worden. Ook het sporenonderzoek zorgde ervoor dat het restaurant een dag noodgedwongen dicht moest.” Reden dus om een volgende inbraak te voorkomen.

Er is gekozen voor Xyclop cameraobservatie. Geen huis-tuin-en-keuken producten, maar ineens goed en toch zelf te beheren. Cameraobservatie werkt preventief en als er iets gebeurt is het bewijs vastgelegd. En toen dit systeem eenmaal hing, werd het al snel duidelijk dat het nog meer voordelen bood.

Renato is enthousiast over Xyclop. “Ik ga uitbreiden. Het gemak van te allen tijde de beelden via de iPad bekijken bevalt me heel goed. Ik weet zo altijd wat er op de zaak gebeurt. Ook als ik zelf thuis ben.  Het systeem dient meerdere doelen.  Er hangt een camera buiten en bij de kassa.  “We hebben ook een wijnvoorraad achter in de zaak staan. Daar komt een extra camera te hangen. Het is namelijk wel eens gebeurd dat flessen door het raam naar buiten werden geloodst. Je wilt niet weten wat de klanten allemaal meenemen!”

“Ook in het donker is de beeldkwaliteit van de Xyclop camera fantastisch”, vertelt hij. Mijn buurman belde laatst dat er iemand na sluitingstijd op het terras zat. Via mijn tablet kon ik dit mooi in de gaten houden. Het belangrijkst van de Xyclop oplossing is het gevoel dat ik de zaak met een gerust gevoel kan achterlaten.

Renato Delogu, La Pergola Baarle-Nassau