HID komt met compleet nieuwe serie toeganglezers

Binnenkort verkrijgbaar bij ARAS Security! Met Signo™ introduceert HID Global een compleet nieuwe serie toegangslezers, die zijn ontwikkeld volgens de laatste stand van de technologie en vormgeving. De fraaie lezers bieden een zeer hoog veiligheidsniveau, evenals veelzijdige integratiemogelijkheden.

HID Global brengt met Signo™ een kenmerkende lezerslijn die volgens de fabrikant de grenzen verlegt voor wat betreft flexibiliteit, interoperabiliteit en veiligheid. De nieuwe lezers vereenvoudigen de implementatie en het beheer van een toegangssysteem aanzienlijk. Bovendien voldoen ze aan de geavanceerde beveiligingsvereisten die dynamische organisaties tegenwoordig stellen en bieden ze mogelijkheden voor slimmer, in een netwerk opgenomen toegangsbeheer.Innovatie
“Nu de industrie toegangssystemen als ruggengraat wil gebruiken voor het creëren van intelligente omgevingen, vragen consultants, integrators en eindgebruikers steeds vaker om meer veelzijdige en hoogwaardige oplossingen”, zegt Harm Radstaak, Vice President en Managing Director van Physical Access Control Solutions bij HID Global. “HID Signo is gebouwd op basis van een open platform en komt voort uit onze toewijding aan innovatie. De serie biedt een ongekende flexibiliteit en verschillende toekomstgerichte functies voor het optimaliseren van werkervaringen. Zo willen wij onze klanten meer keuzevrijheid geven en hen verzekeren dat zij hun systemen voortdurend kunnen aanpassen aan veranderende eisen.”

Interoperabiliteit
Voor ultieme veelzijdigheid zijn de lezers interoperabel met meer dan een dozijn fysieke en mobiele inlogtechnologieën, zodat organisaties hun favoriete technologie kunnen gebruiken en makkelijk in hun eigen tempo naar de nieuwste oplossingen kunnen migreren. Ze ondersteunen onder andere HID Mobile Access via Bluetooth and NFC. Ook Apple’s Enhanced Contactless Polling (ECP) is te gebruiken om gebruikers via de Apple Wallet te autoriseren. Volgens de fabrikant nog een treffend voorbeeld van flexibiliteit en gemak met mobiele toegang.

Slimme functies
De nieuwe lezers van HID zitten boordevol slimme functies, zoals automatische oppervlaktedetectie. Deze kalibreert automatisch de leesprestaties en zorgt zo voor een optimaal functioneren op basis van de montagelocatie. Voor goede prestaties in de buitenlucht, zijn de lezers ook IP65-geclassificeerd zonder dat een extra behuizing nodig is. Het capacitieve aanraaktoetsenbord is bestand tegen barre weersomstandigheden.

Cloud
Een belangrijke eigenschap van HID Signo is ‘connectiviteit-door-ontwerp’. Dit houdt in dat beheerders de lezers op afstand kunnen configureren en diagnosticeren. Ook is de status te bewaken via een centraal beheerd en verbonden systeem. De configuratie kan verder worden gestroomlijnd via de controller. Dat gebeurt via het Open Supervised Device Protocol (OSDP). “De nieuwe benadering van HID voor toegangsbeheer legt ook de basis voor een toekomst van cloud-verbonden systemen die nieuwe toepassingen en innovatieve mogelijkheden mogelijk maken, zoals de mogelijkheid om proactief te anticiperen en systeemproblemen aan te pakken voordat ze zich voordoen,” voegt Radstaak toe.

Beveiliging
De lezers leveren beveiliging met meerdere lagen en ingebouwde ondersteuning voor OSDP Secure Channel en de beproefde Security Identity Object-technologie van HID. Ze bewaren cryptografische sleutels op gecertificeerde EAL6 + Secure Element-hardware en er kunnen aangepaste authenticatiesleutels worden gebruikt om de beveiliging verder te verbeteren. De door HID gepatenteerde controle op leessnelheid beschermt ook tegen snelle elektronische aanvallen (brute force).
De nieuwe lijn van HID Signo-lezers is vanaf 2 maart wereldwijd beschikbaar via Advantage Partners. In geselecteerde regio’s vindt een gefaseerde uitrol plaats.

Tekst: Vincent Vreeken, Beveiligingsnieuws