Onderwijs

De uitdagingen in het onderwijs

Ons werk is het veiliger maken van gebouwen; en daar horen scholen zeker ook bij.
In het onderwijs komen Safety en Security bij elkaar; overdag bijvoorbeeld vooral actief met toegangscontrole en video bewaking om “vreemden” buiten te houden en vertrouwelijke informatie en kostbare apparatuur te beveiligen.

Buiten schooltijden wordt het inbraakdetectie systeem actief en voor de safety zijn de brand- en rookdetectie en ontruimingsinstallaties 24/7 in bedrijf.
De beheerder van een gebouw zal van al deze systemen het meest bezig zijn met toegangscontrole en video bewaking omdat dit “actief” beheer omvat. Deze systemen zijn een goed hulpmiddel om het gebouw te compartimenteren en evt. vervelende gebeurtenissen snel waar te nemen of achteraf te analyseren.

De installateur zorgt voor de montage en technische oplevering, maar voor de beheerder(s) is het absoluut noodzakelijk om een aanvullende “operator” training te volgen.
De systemen dienen de scholieren en het gebouw in alle opzichten te beschermen; de operator speelt hierbij een cruciale rol. Met name met toegangscontrole en video bewaking kan beveiliging naar een veel hoger en efficiënter niveau worden gebracht, maar dit moet wel worden uitgelegd !
ARAS heeft hiervoor hands-on cursussen ontwikkeld gebaseerd op praktijk en ervaring.

Download de uitgebreide omschrijving en mogelijkheden.

  Sector onderwijs

Of bekijk de infographic over beveiliging in de onderwijs sector.      Infographic onderwijs