Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Xyclop op festivalterrein

Het is zomer, lekker weer, dus het festivalseizoen is losgebarsten!
Zo ook in Limburg waar voor de 40e keer het Midsummer festival is georganiseerd. Dit keer op een buitenterrein bij Margraten. Een nieuwe locatie met enkele zwakke punten, zoals het gebrek aan overzicht. Reden dus om Xyclop cameraobservatie in te zetten als extra schakel in de beveiliging.

Bijzondere professionaliteit
Het Midsummer festival is een feest van drie dagen met als nobel doel: het sponsoren van zo’n 15 lokale verenigingen. Qua professionaliteit en aanbod van artiesten proef je de sfeer van de meest bekende festivals. Een knappe prestatie voor een club die enkel bestaat uit vrijwilligers.

Camera’s op een buitenterrein
‘’Het inzetten van camera’s heeft meerdere redenen’’, vertelt Ramon Meertens, voorzitter van stichting Midsummer Margraten. ‘’We zijn dit jaar verhuisd van een manege naar een buitenterrein wat normaal gesproken als weiland dient. Dat betekent dat er een aantal zwakke punten ontstaan, dus is er meer risico op ongeoorloofde toegang, ongepaste zaken in afgelegen hoekjes en het verduisteren van materiaal. Wij houden zelf de boel goed in de gaten, maar met camera’s kun je het later ook nog terugkijken.

Elektronisch toezicht
Tijdens het festival zijn 5 Xyclop mini domes met extreme LED’s strategisch geplaatst rondom de feesttent, gevoed door een aggregaat Dit is mogelijk gemaakt door sponsor Vleugels Beveiligingstechniek. Volgens Ramon is het doel om zoveel mogelijk geld over te houden voor de verenigingen. ‘’Daarom sluiten we niet uit dat we in de volgende edities ook camera’s bij de bar zullen plaatsen. Zo kun je ook nog eens voorkomen dat drank gratis weggegeven wordt.’’

Live vanuit de keet
In de keet backstage staat het beeldscherm om live mee te kijken met de Xyclop camera’s. Dit is tevens het onderkomen voor de penningmeester tijdens het gehele festival. Zo houdt hij de boel in de gaten en krijgt ook nog meer mee van het feestgedruis. Het live meekijken en het opnemen is in overeenstemming met gemeente en politie. Dit omdat het festival valt onder de openbare orde, waarvoor andere regels gelden met betrekking tot het opnemen van beelden door de privacy wetgeving.

Volgens een passerende vrijwilliger hebben de live beelden tijdens de voorbereidingen al hun nut bewezen. ‘’Regelmatig kwamen er orders vanuit de keet om leveranciers binnen te laten en spullen op te ruimen die nog verspreid over het terrein lagen. Reuze handig!’’

Website design en ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist.