Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Alle Axiom producten

totaal toegangssysteem

compleet toegangssysteem

AxiomLite: toonaangevend in toegangscontrole

Waar dagelijks veel mensen samenkomen, is goede beveiliging geen overbodige luxe. Het draagt in hoge mate bij aan een prettige en veilige (werk)omgeving. Goede beveiliging begint bij de deur: met professionele toegangscontrole opent u deuren voor hen die daarvoor toestemming hebben en blijven deuren juist gesloten voor personen die niet bevoegd zijn.

ARAS Security, specialist in elektronische beveilingsapparatuur, ontwikkelde AxiomLite, een geavanceerd toegangscontrolesysteem dat uw medewerkers, bezoekers en bezittingen op professionele en gebruiksvriendelijke wijze beveiligt. AxiomLite is een zeer hoogwaardig en inmiddels beproefd systeem, dat werkt op
basis van kaartlezers en gepersonaliseerde toegangspassen.

Van 1 tot 5.000 gebruikers

Om voor iedere locatie een passende oplossing te bieden, kent AxiomLite een modulaire opbouw. Dat maakt het systeem geschikt voor alle markten; AxiomLite is al interessant voor een organisatie met enkele deuren en kan meegroeien tot maar liefst 64 toegangsdeuren en 5.000 gebruikers. AxiomLite is dan ook geïnstalleerd bij zowel ‘de bakker om de hoek’ als bij onder meer grote kantoorcomplexen, logistieke centra en overheidsinstellingen met meerdere locaties.

AxiomLite: dé oplossing die voldoet aan al uw wensen en eisen

Als u besluit over te gaan tot een systeem voor toegangscontrole, spelen tal van factoren een rol in het besluitingvormingsproces. Uit ervaring weten we dat betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, budget en duurzaamheid het zwaarst wegen. AxiomLite voldoet aan al uw eisen – en meer.

Betrouwbaar

Belangrijkste voorwaarde aan een toegangscontrolesysteem is betrouwbaarheid. AxiomLite is het enige toegangscontrolesysteem in zijn klasse dat is voorzien van het keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer, conform de Europese norm NEN501330-1. Het geeft u de zekerheid dat alle componenten van het systeem aan de hoogste eisen voldoen. ARAS Security biedt u bovendien 3 jaar garantie op AxiomLite hardware.

Veilig

De veiligheid van uw medewerkers en bezoekers is een grote verantwoordelijkheid. AxiomLite voldoet daarom aan de strengste veiligheidseisen en is als systeem probleemloos te integreren met (bestaande) camera-, branddetectie- en inbraakbeveiligingssystemen.

Gebruiksvriendelijk

AxiomLite is een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Installatie en implementatie zijn eenvoudig: plug & play. AxiomLite betekent geen belemmering, gebruikers ervaren het juist als een handige tool: desgewenst kunnen zij hun kaart zelfs voor meerdere functies gebruiken. De AxiomLite soft- en hardware garanderen een zeer snelle reactietijd. Want niets is zo storend als bij iedere toegangsdeur moeten wachten tot de deur zich ontsluit.

Duurzaam

De Axiom-technologie innoveert continu, het systeem beweegt mee met nieuwe ontwikkelingen en wensen van gebruikers. Uw AxiomLite-systeem blijft te allen tijde ondersteund en software updates zijn kosteloos beschikbaar. U bent dus verzekerd van een goede investering! Indien het systeem door bijvoorbeeld groei van uw organisatie niet meer toereikend is of als u wilt uitbreiden met specifieke functionaliteiten, dan is AxiomLite eenvoudig te upgraden naar AxiomV.

Budgetvriendelijk

De prijsstelling van AxiomLite is zéér scherp. De software is standaard gratis en u betaalt bovendien uitsluitend voor wat u nodig heeft; AxiomLite is naar eigen wens modulair uit te breiden met tal van functionaliteiten. Vraag uw installateur om een aanbieding op maat.


AxiomLite is dé oplossing voor het beheren en controleren van deuren, maar heeft meer in huis

  • bij calamiteiten: automatische alarmmelding, ontsluiting van (tussen)deuren en een lijst van nog inpandige personen

  • bij tijdelijke uitval van het netwerk of de stroomvoorziening blijft AxiomLite volledig functioneren

  • vooraf aanmelden en registreren van bezoekers

  • mogelijkheid om pand(en) in zones te verdelen

  • besparing energie: automatische uitschakeling verlichting en verlagen thermostaat bij afwezigheid

  • tellerfunctie: begrenzing maximaal aantal personen in een pand of een zone

  • automatische back-up systeemgegevens 

  • koppelbaar aan diverse functionaliteiten, zoals bediening van verlichting of het kopieerapparaat middels ‘multi swipe’

  • op afstand te bedienen: de beheerder kan het systeem vanaf iedere locatie middels een computer aansturen

  • beheer meerdere gebouwen


 

Dagelijks vele duizenden tevreden gebruikers

AxiomLite is inmiddels op honderden locaties geïnstalleerd, naar volle tevredenheid van duizenden dagelijkse gebruikers.
Dit zeggen enkele opdrachtgevers over AxiomLite:

‘Ik werk zeker al zo’n 25 jaar met de producten van ARAS. AxiomLite is een
prettig systeem. Als installateur worden we voorzien van zeer uitgebreide
documentatie en kunnen we altijd terugvallen op de helpdesk.

Voor klanten is het een oplossing die ontzorgt. We installeerden AxiomLite bij zeer diverse opdrachtgevers. Van de gemeente, waar het op meerdere locaties is geplaatst, tot een productiebedrijf in aluminium en zelfs een kinderdagverblijf met slechts twee deuren en één paneel.”


Jack Deleij, projectmanager bij een dienstverlener op het gebied van
elektrotechniek

Axiom referenties

‘In 2013 is de afdeling Afvalservice overgestapt naar een toegangscontrolesysteem.
Met 120 medewerkers was het sleutelbeheer te ingewikkeld en risicovol geworden. Via onze vaste installateur kwamen we uit op AxiomLite. Alle chauffeurs en medewerkers kunnen middels hun eigen ‘druppel’ het hek van het bedrijfsterrein openen. Afhankelijk van hun functie krijgen ze ook toegang tot bepaalde kantoren.
De druppel is bovendien gekoppeld aan een tijdsregistratiesysteem.
Handig is de koppeling met een sleutelkluis, zodat de chauffeurs bij calamiteiten dag en nacht snel zelf de sleutel van een vrachtwagen kunnen ophalen. We zijn klein gestart en nog steeds bezig met de verdere uitbouw van het systeem. Het werkt probleemloos, zoekgeraakte sleutelbossen zijn verleden tijd.’


Christ de Graaf, beleidsmedewerker, gemeente Breda

AxiomV, een multi site systeem

Axiom is ontwikkeld voor kleine, middelgrote en zeer grote systemen. De AxiomLite software is geschikt voor de kleine, middelgrote systemen tot 64 lezers. De AxiomV software is geschikt voor de complete range. Binnen AxiomV kunnen lezers, alarmpunten en gebruikers onderverdeeld worden in meerdere partities, de zogenaamde “companies”. Het is hier mogelijk om de bevoegdheid van de operator tot bepaalde companies te bepalen. Dit maakt Axiom optimaal geschikt voor het beheer van bedrijvencentra of bedrijven met meerdere vestigingen.

Redundantie en lokale intelligentie

Voor AxiomV kan een tweede Axiom server worden ingericht. Daarnaast kunnen twee zogenaamde “Master” controllers worden benoemd zodat bij uitval van een server of het netwerk de continuïteit in het beheer gewaarborgd blijft. Los van de communicatie met de server blijft de veiligheid aan de toegang gegarandeerd.De Axiom systeem componenten bevatten immers lokale intelligentie met de benodigde programmeergegevens.

Slechts “2 klikken” verwijderd

AxiomV werd ontwikkeld voor projecten met een nagenoeg onbeperkte capaciteit in deuren, alarmpunten en gebruikers.Een snel en flexibel beheer is bij dergelijke systemen cruciaal en dit wordt ingevuld door de handige 2klik functie. Vanuit een systeemtransactie kan de operator, afhankelijk van zijn bevoegdheden, door middel van 2 muisklikken de programmering van de betreffende toegang, alarmpunt, gebruiker of toegangsniveau aanpassen. Dat bespaart hem kostbare tijd en u bespaart op het inzetten van meerdere operators.

Dynamische plattegronden

Via de dynamische plattegronden in AxiomV heeft de operator een grafisch overzicht van de actuele status van het systeem, de toegangen en de alarmpunten. Wanneer de status wijzigt naar een alarmniveau dan wordt hij via deze maps geïnformeerd. Ook sturingen kunnen via de plattegrond worden geactiveerd. AxiomV beschikt daarnaast over meerdere tellerfuncties. Via de map kunt u het aantal gebruikers in een zone realtime zichtbaar maken. 

Volgens vooraf ingestelde waarden kunnen ook automatische sturingen uitgevoerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parkeerbeheer.

Website design en ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist.